Hoe Open Coffee aanzet tot wintersport


04-03-2011 door jannemarie,

Er zijn van die dagen die maar niet stuk willen gaan. Je wordt wakker en weet: dit is mijn dag. Je voelt je sterk, fris en uitgeslapen. Je verheugt je op al het nieuws wat komen gaat. Deze ochtend: de eerste bijeenkomst van de zakelijke LinkedIn netwerkclub Open Coffee Domstad, waar je eerder die week lid van bent geworden. De zon schijnt, de auto is berijpt, je gaat vroeg op pad, het onbekende ‘Down Under’ tegemoet. Niet in Australië, maar bij industrieterrein Nieuwegein-Houten. Je las dat je via de A12 afslag 18 moest nemen. En ja hoor, lekker langs de file bij knooppunt Lunetten rij je de A12 op, afslag 17 net gepasseerd. Daarna komt afslag 16, de verkeerde kant dus, en toer je 45 minuten door woonwijken en industriegebieden van Nieuwegein. Terug naar huis gaan komt niet in je op, de gedachte aan een TomTom wel.

Rond 9.15 bereik je het beoogde doel: Down Under. Een ruime châlet-achtige villa pal gelegen aan een grote recreatieplas, waar zomers volop gezwommen en gewatersport wordt. Bij binnenkomst even de aarzeling: druk druk druk, veel mannen in pak en je kent niemand. Wie ga je aanspreken? En jawel hoor, meteen raak: het blijkt de gastspreker – Richard van Kray, trainer, coach en inspirator, mét zere keel. Dus snel een glaasje water gehaald, waarom ook niet: gastvrouwschap zit er nu eenmaal ingebakken, en een kruk gezocht om de voeten in de hooggehakte laarzen te ontzien. Richard spoort aan tot ‘relationeel’ netwerken, authentiek en diepzinnig: luisteren wat de ander te bieden heeft, werkelijk interesse tonen en binnen een kwartier niet alleen kaartjes uitwisselen en beloven te linken, maar daadwerkelijk afspreken zaken te doen. Met een “succes met het verleiden” besluit hij zijn toespraak, terwijl organisator Richard van Dijk met een collectebus rondloopt, waarin je, zoals alle anderen, je visitekaartje gooit. Daarna gooi je jezelf in de groep, de blikken van mannen vermijdend, want het woordje ‘verleiden’ mag vooral niet verkeerd opgevat worden. Je daardoor wat twijfelende blik wordt opgevangen en daarmee jijzelf ook, door een aardige dame die aan coaching doet.

Na nog wat uitwisselingstrajecten met andere zakenlui springt Van Dijk op het podium met – hoe heet hij ook alweer, meneer Cactus, oja, Peter Jan Rens! – die de winnende visitekaartjes uit de bus mag halen. Sponsoren hebben prijzen ter beschikking gesteld, van gratis wavesurfen in Down Under, een taart, een videopitch tot de hoofdprijs – een paar gratis skies aangeboden door Jeroen Kassing van Huski Reizen – …tátátátá…Je zei nog tegen iemand naast je: “Ik kan niet skiën”…en je hoort Peter Jan Rens door de zaal het hoofdprijswinnende visitekaartje voorlezen: “Met Jannemarie’!” De felicitaties waren niet van de lucht,  de netwerkgesprekken kwamen nu pas écht goed op gang en met je zakken vol visitekaartjes rij je rond 11.30 stuiterend van adrenaline en ondernemerszin (“Ik ga leren skiën!”) in acht minuten terug naar huis…Deze dag wil niet meer stuk, met dank aan eenieder! Op naar de derde Open Coffee Domstad bijeenkomst op 1 april (écht waar) met als speciale gast de Utrechtse wethouder Rinda ten Beste.


11 Reacties op “Hoe Open Coffee aanzet tot wintersport”

 1. Jannemarie; gefeliciteerd met je mooie reis en nieuwe contacten!

  van “die aardige dame die aan coaching doet”, beter gezegd “die het Persoonlijk Succesplan biedt” Anke de Rooij – JOUW IMPACT! (klik op mijn naam hierboven en je komt op mijn website).

 2. Hans Démoed says:

  Hoi Jannemarie,

  En zo ben je in diezelfde blije dag jezelf ook nog eens aan het neerzetten als een echte columniste.
  Een leuk en lekker geschreven artikel is het geworden.
  Natuurlijk wens ik je heel veel skiplezier toe, want daar gaat het nu toch echt wel van komen. Geniet er van!
  En die glimlach op je gezicht, zal er het hele weekend nog wel op blijven zitten.

  Groeten en tot de volgende keer,

  Hans Démoed
  HDSC – Hans Démoed Sales Consultancy

 3. Alexandra Kreat says:

  Ha ha ha , wat een heerlijk verhaal over de entree in de ondernemerswereld.
  Ik heb met dezelfde brede glimlac je successtory gelezen.
  Hou je ons op de hoogte van deze verwikkelingen ?

 4. jannemarie says:

  Bedankt voor jullie ontzettend aardige reacties, wordt vervolgd!

 5. Ha Jannemarie,

  Proficiat! Leuke dingen in ‘t vooruitzicht :-)
  Ik wens je een ‘prachtig avontuur’ toe.
  Wederom heerlijk geschreven dit stuk!

  Met inspirerende groet,

  Martin Planken,
  Social Media &
  Internet Marketing Specialist
  Topshelf Media ®

  Motto: “Kennis brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal. Wij laten onze ideeën graag tot de verbeelding spreken.”

 6. Dion Bartels says:

  Die Jannemarie van den Brand kan gevat, lichtvoetig en toch serieus bijzonder aantrekkelijke recensies schrijven. Ik nodig haar(daarom!)ook uit voor Wilhelminatafel die plaats zal vinden op 23 maart a.s. in restaurant Wilhelminapark te Utrecht. Voor meer informatie -en ook een uitnodiging- moet je toch echt eerst mij een mail sturen.

  Met hartelijke groet,

  Dion Bartels
  dionbartels.com

 7. Mooi verhaal Jannemarie, vertrek je in maart nog voor een weekje naar Zwitserland of wacht je tot volgend jaar? ;-)

  Tot 1 april!

  Vriendelijke groet,

  Koen R. Venekamp

  KVC Resultancy
  Postbus 3638
  1001 AK Amsterdam
  http://www.kvcresultancy.nl

 8. Hallo Jannemarie,

  Wat een ontzettend leuk verhaal! Ik vond het ook erg leuk om kennis met je te hebben gemaakt tijdens deze Open Coffee. Ik ben benieuwd naar je avonturen op de skies!

  Groetjes,

  Manuela

 9. dina Gosset says:

  Mooi verteld, een genot om te lezen bij een lekker koffietje !

 10. barbara says:

  en heb je ze nu al ?

  • jannemarie says:

   Hoi Barbara, Ja, vorige week heb ik de skies opgehaald bij Jeroen Kassing van Huski in Houten; aardige man en mooie onderneming. Rondleiding gehad; vierduizend skieschoenen, skies en snowboards in stellingen in een grote hal, die worden verhuurd aan o.a. scholieren, voor wie ze groepsreizen organiseren. Leuk om te zien!