Gerhard Richter en Luc Tuymans: 2nd hand last minute tips!


06-05-2011 door jannemarie,

 

De Duitser Mark Wasserföhr tipte me via mijn blog van 31 maart over een tentoonstelling van Gerhard Richter, ‘Bilder einer Epoche’, die nog te zien is tot en met 15 mei a.s in het Bucerius Kunst Forum in Hamburg. De afgelopen weken waren zó druk, dat het me gisteren pas te binnen schoot. Helaas bleken alle (voor mij) betaalbare hotelkamers in Hamburg voor volgend weekend volgeboekt en 10 uur op en neer reizen gaat me net iets te ver. Maar gelukkig hebben we de plaatjes nog! Die spreken voor zich en hebben geen aanbeveling nodig, maar toch: prachtig! Je ziet ook hier weer hoe kunstenaars elkaar beïnvloeden: Gerhard Richter (Dresden, 1932) begon in de jaren zestig van de vorige eeuw met het schilderen van fotorealistische werken, geïnspireerd door Pop Art, en met name Andy Warhol. Richter op zijn beurt lijkt zijn navolgers te hebben in Marlene Dumas (Kaapstad, 1953) en Luc Tuymans (Mortsel, 1958). Ook Luc Tuymans heeft momenteel een expositie, ‘Retrospective’, tot en met 8 mei a.s.  in het Musée des Beaux Arts in Brussel. Kijk en vergelijk. Is dat een probleem? Nee, helemaal niet!

Gelukkig dat kunstenaars elkaar inspireren en tot grote hoogten brengen. Zo blijft er voor ons genoeg over om van te genieten.

Voor deze ene keer dus twee last-minute tentoonstellingstips van de tweede hand, maar zeker weten goeie tips: op naar Hamburg en Brussel!

Gerhard Richter, ‘Bilder einer Epoche’, tot en met 15 mei te zien in het Bucerius Kunst Forum, Hamburg.

Luc Tuymans, ‘Retrospective’, tot en met 8 mei te zien in Palais des Beaux- Arts, Brussel.

 

 

 


2 Reacties op “Gerhard Richter en Luc Tuymans: 2nd hand last minute tips!”

  1. Tika Schmidt says:

    Beste Jannemarie,
    Dank voor de leuke tips voor spannende eigentijdse tentoonstellingen: ik ga zeker naar ze toe: zelden zijn er exposities op dit hoge niveau van ‘realistische’ hedendaagse schilderkunst te zien op hetzelfde moment, en ik kan niet kiezen!!

    • jannemarie says:

      Beste Tika, Ik kan me voorstellen dat het moeilijk voor je is te kiezen; misschien toch maar naar allebei? Geniet ervan!