Eindhoven gloeit tijdens lichtfestival Glow


08-11-2011 door jannemarie,

De Dutch Design Week is amper afgelopen, of het volgende spektakel dient zich in Eindhoven aan: GLOW. Eigenlijk moet je gewoon gaan kijken en er niets over lezen, over het lichtfestival dat zich ‘International Forum of Light in Art and Architecture’ noemt, met deze 6e editie als thema ‘Waan en werkelijkheid’.

Zoals mijn zusje zei – die zelden naar musea gaat – tijdens de lichtprojectie op de gevel van het Eindhovense Stadhuis: “Ik kan hier echt úren naar kijken”. Samen met vele anderen – jong en oud – die zaterdagavond 5 november op pad gingen en zich lieten onderdompelen in de magische sfeer van Lichtstad Eindhoven (met dank aan Anton Philips…).

GLOW Eindhoven: een lichtend voorbeeld hoe kunst, design, architectuur, techniek en wetenschap op laagdrempelige wijze grote groepen mensen raakt en op de been kan brengen! Maar ook een proeve van uitgekiende CityMarketing, waarmee het merk Eindhoven als stad van design, kennis en techniek weer eens stevig bevestigd wordt.

GLOW, iedere avond te beleven tot en met zaterdag 12 november a.s.

Klik hier voor een filmpje van editie 2010.


2 Reacties op “Eindhoven gloeit tijdens lichtfestival Glow”

 1. Alexander Mei says:

  Wat is Eindhoiven goed bezig: techno en industrieel design als visitekaartje van een stad die op Philips, Daf, Campina en sigarenfabrieken is gegroeid.
  Complimenten voor de moed en vooruitstrevendheid van de stad. Gijzel: bravo!
  En wat een leuke blog weer!

  met hartelijke groet, volger Mei

  • Jannemarie says:

   Beste Alexander, Bedankt voor je leuke reactie. Zo te lezen ken je Eindhoven goed. En inderdaad, burgemeester Rob van Gijzel verdient een compliment! Hartelijke groet, Jannemarie